10 سال از زمانی که استیو جابز برای اولین بار تبلت اپل را معرفی کرد گذشت.
قرن بیست و یکم را می توان قرن تکنولوژی های پیشرفته و مدرن دانست. با شروع این قرن روند رشد و پیشرفت تکنولوژی ها با سرعت بسیار زیادی شروع به حرکت به جلو نمود . کسانی که اخبار مربوط به تکنولوژی را دنبال می کنند، احتمالاً حداقل هر ماه شاهد معرفی یک تکنولوژی پیشرفته در زمینه های مختلف بوده اند. از تکنولوژی ساخت تجهیزات پزشکی تا ساخت ربات های انسان نما و حتی ربات های فضانورد ، چیزی نمانده است که بشر از نظر فناوری به آن نرسیده باشد.
یک نکته بارز درباره سرعت رشد تکنولوژی های امروز نسبت به یک دهه قبل، تغییرات عمده در زمینه های مختلف در کوتاه مدت است. برای مثال اگر کنسول های بازی های ویدئویی را در نظر بگیرید ، این کنسول ها در آغاز قرن بیست و یکم تازه شروع به رونق گرفتن کرده بود و هر چند سال با معرفی یک نسخه به روزتر و جدیدتر کاربران آنها نیز از تازه های این تکنولوژی ها آن هم با تغییراتی اندک بهره می بردند . اما در حال حاضر در طول یک سال چند بار به روز رسانی های مختلفی در این زمینه صورت می پذیرد و حتی شاهد هستیم که در هر بار به روز رسانی تغییراتی بسیار عمده ایجاد شده و ذهن کاربران را به خود درگیر می نمایند.
طول عمر تکنولوژی ها و تاریخ مصرف آنها در حال حاضر به قدری کوتاه شده است که تا کاربران بخواهند با آن عجین شده و آن را به کار ببندند ، شاهد ظهور نسخه های تازه و به روز تر آن می باشند. در این رشد فوق العاده ای که شاهد هستیم ، تکنولوژی ها و فناوری های مربوط به اسمارت فون های پیشرفته همیشه پیشگام بوده و رتبه اول نرخ رشد را به خود اختصاص داده اند.
ایجاد تنوع در صنعت موبایل
نه فقط از نظر برندها و مشخصات ظاهری بلکه در حال حاضر شاهد هستیم که توسعه دهندگان موبایل های هوشمند هر روز محصولی جدید و هیجان انگیز را برای کاربران به ارمغان می آورند. تبلت ها ، آیپدها ، ساعت های هوشمند ، ایرپاد و از این قبیل تکنولوژی ها همگی بر پایه و اساس اسمارت فون ها تولید شده اند و سازندگان این اسمارت فون ها هستند که با ایجاد تنوع در زمینه تولیدات خود محصولاتی این چنینی را روانه بازار می نمایند. این میزان تنوع در چند سال اخیر حتی به قدری زیاد بوده که اگر چند ماه اخبار تکنولوژی های مربوط به آنها را دنبال نکنید، به اندازه یک عمر از این فناوری ها عقب خواهید افتاد.
برای مثال شاید باور آن سخت باشد اما تکنولوژی مربوط به ساعت های هوشمند در حال ورود به نسخه های نسل دوم و سوم خود هستند و در همین سال میلادی احتمالاً شاهد رونمایی از نسل دوم موبایل ها و تبلت های تاشو نیز خواهیم بود. اتفاقاتی که هنوز درصد بالایی از کاربران با نسخه ها و نسل های اولیه آنها ارتباطی برقرار نکرده اند.
اپل پیشگام
کمپانی اپل از همان روزهای نخست تأسیس آن توسط استیو جابز تبدیل به یکی از پیشگامان بزرگ در تکنولوژی های این چنینی بوده است . رویایی که استیو از همان روزهای نخست در سر می پروراند ، سال به سال با شکوه بیشتری تحقق می یابد و هر روز شگفتی های جدید را از این کمپانی غول آسا شاهد هستیم.
البته رقیبان آسیایی اپل نیز در این میان بیکار ننشسته و در این پیشرفت ها تاثیرات زیادی داشته اند، اما تأثیر فوق العاده اپل را در سرعت بخشیدن به این تکنولوژی ها نمی توان نادیده گرفت . هر محصولی که از این کمپانی روانه بازار می شود ، در مدت زمانی اندک تبدیل به یکی از پرفروش ترین های بازار شده و آنها دست روی هر چیزی که می گذارند، بهترین های آن را در جهان تولید می کنند.
هیچ کنفرانس و نمایشگاهی وجود ندارد که اپل با تولیدات جدید خود نقشی در آن نداشته باشد و یا یک شگفتی جدید را برای آن آماده نکرده باشد. یکی از این تکنولوژی ها و شگفتی هایی که البته در سال های اخیر کمپانی های دیگری نیز وارد آن شده اند، ارائه آیپدهای جذاب و دوست داشتنی است.
معرفی آیپد توسط استیو جابز
10 سال پیش و در چنین روزهایی استیو جابز فقید به روی صحنه رفت و سخن از یک شگفتی بزرگ زد که قرار است در سال های آینده نقش بسیار پررنگی را در جامعه انسانی داشته باشد و تبدیل به یکی از جذاب ترین تکنولوژی های مورد استفاده انسان شود. بله او درباره آیپدهای فوق مدرن اپل صحبت می کرد. اتفاقی که اکنون و بعد از گذشت 10 سال رخ داده و این وسیله جذاب و دوست داشتنی تبدیل به یکی از ملزومات زندگی بشر شده است.
آیپد چیزی حدود 10 سال پیش و پس از پایان نمایشگاه سالانه تجهیزات الکترونیکی در لاس وگاس که چندی پیش نیز برگزار شد، و درست زمانی که نوت بوک ها شروع به ترویج میان کاربران کرده بودند و قرار بود جایگزینی برای سیستم های شخصی خانگی باشند، به دنیا معرفی شد. مدیران اپل در آن سال پیش بینی کردند که آیپد قرار است در چند سال آینده حتی بالاتر از نوت بوک ها قرار گرفته و جایگزینی برای آنها باشد.
جابز در این کنفرانس به نیشخندهای تمسخر آمیزی شروع به ایراد گرفتن از نوت بوک های آن زمان نمود . وی با کند شمردن این نوت بوک ها ، آنها را متهم به داشتن نمایشگرهایی ضعیف و بی کیفیت نمود و آنها را به هیچ وجه رقیبی ایده آل برای لپ تاپ ها تلقی نکرد . وی همچنین ادعا کرد که این نوت بوک ها در واقع لپ تاپ هایی با کارایی کمتر و قیمت ارزان تر هستند که هیچ پیشرفتی را برای کاربران ایجاد نکرده اند.
اپل در این سال با معرفی یک تبلت 9.7 اینچی به کاربران این وعده را داد تا از این پس بتوانند اینترنت را با سرعت بسیار بالا در دستان خود داشته باشند. استفاده از یک مرورگر اختصاصی و سیستم عامل ویژه برگ برنده ای بود که استیو جابز در تبلیغ آیپدها از آنها سخن به میان آورد. مرورگرهایی که می توانند با سرعت های بسیار بالا و البته با شخصی سازی های جالب اینترنت را برای کاربران به کار بیندازند.
ایمیل ها، پخش موسیقی، نرم افزارهای کاربردی، مطالعه کتاب های الکترونیکی، ویرایش عکس و فیلم و از این قبیل کاربرهای فراگیر با ویژگی های کاملاً منحصر به فرد در آیپد آن زمان ارائه شده توسط اپل وجود داشت. اتفاقی که تبدیل به یکی از شگفتی های بزرگ آن زمان شد و سر و صدای زیادی هم در بین کاربران این تکنولوژی ها ایجاد کرد.
ورود موفق آیپد
در زمان ارائه اولین آیپد مایکروسافت تازه اقدام به معرفی ویندوز 7 کرده بود و قابلیت های لمسی شدن ویندوزها تازه شروع شده و برخی هم آنها را شایعه می دانستند. از این رو معرفی اولین آیپد با یک اقتدار بزرگ وارد بازار تکنولوژی های آن زمان شد. از این رو آن زمان همه از جمله خود استیو جابز و مدیران اپل، آیپدها را یک چالش بزرگ برای نوت بوک ها و تبلت ها می دانستند. استیو جابز همچنین وعده داد بود که در سال های آینده با وجود این تکنولوژی شاهد از بین رفتن نوت بوک ها و لپ تاپ ها خواهیم بود . وعده ای که اکنون و بعد از ده سال اپل به آن نزدیک هم نشده که هیچ بلکه در سال های اخیر به نظر از این وعده نا امید نیز شده است.
اولین آیپد اپل در روز اول معرفی خود چیزی حدود 300000 فروش را ثبت کرد و این میزان فروش در کمتر از دو ماه به 2 میلیون دستگاه در جهان رسید. رکورد فروش آیپد در سال 2010 به 7.5 میلیون دستگاه، در سال 2011 به 32.4 میلیون دستگاه، در سال 2012 به 58.3 میلیون دستگاه و در سال 2013 به 71 میلیون دستگاه رسید. این سال اوج فروش آیپدها بود و بعد از شاهد نزول رشد فروش این دستگاه ها در بین کاربران بودیم. جایی که کم کم وعده های اپل شروع به شکست خوردن گذاشته بودند. البته در نهایت تا به امروز شواهد نشان می دهد که اپل 350 میلیون آیپد را به کاربران فروخته است.
رقابت سخت تر می شود.
در سال های بعد با به روی کار آمدن Surface ها شاهد سخت تر شدن رقابت آیپدها شدیم. سال های اخیر با اینکه میزان فروش خوبی برای آیپد به ثبت رسیده و این وسیله به اندازه کافی برای اپل سود ده بوده اما از وعده ها و آرزوهای آنها فاصله زیادی گرفته است. برخلاف انتظار آنها در حال حاضر این پیشرفت حتی رو به نزول گذاشته و در حال حاضر هیچ کس آیپدها را به عنوان رقیبی بزرگ برای نوت بوک ها و لپ تاپ ها نمی داند.
ورود کمپانی های دیگر مانند آمازون، سامسونگ و هواوی به بازار تبلت ها باعث کاهش تقاضا برای آیپدهای اپل شد. در حال حاضر اما با اینکه ورود آیپدها به بازار تکنولوژی باعث دگرگونی های زیادی در بازار تکنولوژی های این عرصه شده اما رقابت میان آنها رنگ تازه ای به خود گرفته است. حال باید دی که این وسیله جذاب می تواند این رقابت را در سال های آینده با قدرت بیشتری ادامه دهد یا اینکه تبدیل به یک وسیله میانه بین لپ تاپ ها و اسمارت فون ها خواهد ماند.
۱۱ thoughts on "اخبار تکنولوژی – 10 سال از زمان معرفی اولین آیپد اپل گذشت."
مشاوره برای رابطه هم دارید؟
آقا نیک نام فوق العادن
کانال تلگرامی هم دارید ؟
میتونم شماره شما رو داشته باشم؟
aaaaliii bood
مطالب بی نظیر بود
مطلب خوبی بود
شماره تماستون برای مشاوره تلفنی چنده
میتونیم توی سایت شما مطلب بنویسیم؟
چقد خوبین شما
خیلی خوشحالم که هستین