آموزش تعویض باتری آیفون XS
یکی از معضلات بسیار بزرگی که برای باتری های آیفون وجود دارد، آنها پس از گذشت مدتی از زمان مصرف کیفیت اصلی خود را از دست داده و دیگر مانند روز اول کارکرد قبلی خود را نخواهند داشت. این افت کیفیت یکی از دردسرهایی است که همه کاربران اپل به نوعی با آن درگیر هستند. البته این خاصیت اصلی باتری های لیتیوم یونی است که همه برندها با آن روبرو هستند. اما انگار آیفونی ها به دلایلی، بیشتر از سایر برندها با آن روبرو می شوند.
اصولاً باتری های اسمارت فون های امروزی در ماه های اولیه خود کارکرد فوق العاده ای از خود نشان می دهند. اما این کارکرد تنها به ماه های اولیه محدود می شود. کم کم که از چرخه عمر مفید آنها می گذرد، کاهش زمان شارژ، دیر شارژ شدن، خالی شدن سریع و ناگهانی شارژ در عددهای پایین و از این دست مشکلات برای آنها رخ می دهد. البته در این مدت زمان آسیب های دیگری مانند دفرمه شدن و تورم باتری ها در اثر استفاده ناصحیح مانند استفاده در حالت شارژ و یا حتی وارد شدن آب به قسمت باتری ها قابل وقوع بوده که این حالت ها نیز لزوم تعویض باتری آیفون و هر اسمارت فون دیگری را صادر می نمایند.
باتری های لیتیوم یونی
در حال حاضر باتری های محبوبی که اکثر برندها در اسمارت فون های اصلی خود از آنها استفاده می نمایند، باتری های لیتیوم یونی می باشند. نقطه اصلی این نوع باتری ها نحوه شارژ شدن و خالی شدن شارژ در آنها می باشد. این باتری ها با خاصیت شارژ شدن یون های موجود در آنها شارژ می شوند. به این معنی که برای رسیدن به شارژ صد در صد در آنها میزان مشخصی از یون ها باید شارژ شده و باتری را به حالت فول شارژ در آورند.
اتفاقی که با گذشت زمان برای این باتری ها رخ می دهد در این جاست که بعد از گذشت مدتی مقداری از یون ها از دست رفته و دیگر این باتری ها به شارژ قابل قبول نمی رسند. آزمایشات روی این باتری ها نشان می دهد که بعد از گذشت 500 چرخه از شارژ شدن کامل و خالی شدن دوباره، این باتری ها 20 درصد از کیفیت اصلی خود را از دست می دهند و به 80 درصد ظرفیت اولیه خود می رسند. این چرخه بسته به نوع مصرف کاربران در محدوده زمانی 18 تا 24 ماه رخ می دهد. پس با این حساب تا هر زمان که برندها و کمپانی های توسعه دهنده موبایل در جهان دست به استفاده از تکنولوژی جدیدی نزده اند، این وضعیت برای کاربران وجود دارد که آنها باید بعد از گذشت این مدت فکری به حال خود و موبایل خود نمایند. یکی از این راه ها هم تعویض باتری موبایل است که در این راهنما قصد داریم شرایط تعویض باتری آیفون XS را با هم مرور کنیم.
نکات احتیاطی قبل از تعویض باتری آیفون XS
آموزش تعویض باتری آیفون XS با چالش هایی هم روبرو است. عملیات لازم برای انجام مراحل این آموزش نیاز به موارد احتیاطی نیز دارد. هر چند راهنمای حاضر به صورت کامل و واضح به دست نیروی حرفه ای تعمیر شرکت موبایل سلام تهیه شده است، اما این روند باز با چالش های روبرو است. کسانی که از تجربه کافی برای این کار برخوردار نیستند، می بایست احتیاط لازم را در این باره به عمل بیاورند. البته کاربران تخصصی که مراحل آموزش این روند را در آموزشگاه های معتبر گذرانده اند می تواند برای افزایش میزان تجربه و کیفیت کار خود از مراحل آموزش تعویض باتری آیفون XS در زیر استفاده کنند.
اما موارد احتیاطی که لازم است تا کاربران آنها را رعایت کنند عبارت اند از:
باتری های لیتیوم یونی به ضربه و برخورد با یک جسم سخت حساس هستند. در شارژهای بالا خطر آتش سوزی و حتی انفجار برای این مدل باتری ها قابل تصور است و از این رو کاربران قبل از اقدام به باز کردن موبایل خود بایستی شارژ باتری آیفون خود را به زیر 25 درصد برسانند. در شارژهای پایین تر از 25 درصد این خطر رفع خواهد شد. با این حال باز در زمان کار باید از برخورد هر جسمی به این باتری اجتناب ورزند.
پیچ هایی که در هنگام تعویض باتری آیفون XS باید باز شود، بسیار حساس می باشند. این پیچ ها حتما باید با پیچ گوشتی های مخصوص و خاصی باز شده و به هیچ وجه از نیروی زیاد برای باز کردن آنها استفاده نشود. علاوه بر این این پیچ ها باید به خوبی نگهداری شوند تا هم گم نشوند و هم سر جای خود بسته شوند. از اعمال نیروی زیاد برای بستن این پیچ ها نیز باید خودداری نمایند.
بعد از باز کردن اولین رکن موبایل آیفون، مهر و موم ضد آب بودن آن از بین رفته و برخورد آن با مایعات می تواند باعث ایجاد تخریب به قطعات داخلی آن شود. از این رو بعد از باز کردن باید دقت لازم را درباره آن به عمل آورد.
باتری جدید بعد از بسته شدن نیاز به کالیبره شدن دارد. برای این کار بایستی باتری را در حالت شارژ قرار داده و تا دو الی سه ساعت بعد از پر شدن کامل باید از شارژ کنده شوند. سپس مصرف باتری باید تا حدی ادامه یابد تا گوشی خاموش نشود. بعد از آن دوباره در حالت شارژ قرار گرفته و بعد از رسیدن به صد در صد شارژ عملیات کالیبره شدن تمام می شود.
گام 1
قبل از هر چیزی موبایل خود را خاموش کنید. روند تعویض باتری آیفون XS نیاز به باز کردن کامل صفحه نمایش این اسمارت فون دارد. این مرحله یکی از حساس ترین موارد این آموزش است که در مقاله آموزش تعویض ال سی دی موبایل آیفون XS به صورت کامل توضیح داده شده است. از این رو کاربران می بایستی قبل از رفتن به مرحله و گام بعدی آموزش تعویض باتری آیفون XS بایستی گام 1 تا 6 این مقاله را پشت سر بگذارند.
گام 2
5 پیچ مشخص شده در تصویر زیر را از روی صفحه برد موبایل خود باز کنید.
با باز کردن این پیچ ها باید براکت فلزی زیر آن را کامل خارج نمایید.
گام 3
یک پیچ 1.9 میلی متری در کنار Taptic Engine قرار دارد که باید آن را باز کنید. براکت فلزی زیر آن را خارج کرده و سپس باید سوکت اتصال بلندگو را باید با یک چرخش بچرخانید.
گام 4
قسمت بلند گو اسمارت فون خود را مطابق با تصویر زیر با استفاده زا یک اسپودگر کامل باز کنید. در باز کردن این قسمت به کابل زیر آن که یک نوار پلاستیکی است، دقت نمایید. واشر چسب آن را نیز باید جدا نمایید. زیرا دیگر قابل استفاده نخواهد بود.
گام 5
سوکت اتصال Taptic Engine را باز کرده و سپس دو پیچ 1.9 میلی متری کنار آن را باز کنید. نوار پلاستیکی بین موتور و باتری را با ناخن و یا یک موچین گرفته و موتور را خارج نمایید.
گام 6
حالا نوبت به باتری می رسد. این باتری با 4 چسب کششی به بدنه اصلی گوشی متصل است که این چسب ها در زیر آن قرار گرفته اند. یک چسب در قسمت بالایی باتری و سه چسب دیگر در قسمت پایین آن قرار دارند. این چسب ها در تصویر زیر کاملاً مشخص شده اند.
هر کدام از این چسب ها با یک لبه سیاه رنگ به روی باتری متصل شده اند. ابتدا باید لبه این چسب ها را به سمت پایین خم کنید تا از روی باتری جدا شوند. هر چسب کششی یک حلقه در وسط باتری دارد که باید باز شوند. برای باز کردن این چسب ها دقت داشته باشید که از هیچ وسیله تیز استفاده نکرده و برخورد سختی نیز با آن نداشته باشید.
برای باز کردن این چسب ها آنها را یکی پس از دیگری با دست گرفته و به حالت کششی بکشید. برای کشیدن این چسب ها به چند نکته باید دقت داشته باشید.
در ابتدا باید بدانید که این چسب ها قابلیت کشسانی زیادی داشته و حتی می توانند تا چند برابر طول اصلی خود کشیده شوند. در تصویر زیر کاملاً مشخص است که باید این کشش را تا کجا ادامه دهید.
برای کشیدن چسب ها به هیچ وجه به آنها زاویه نداده و باید به حالت افقی و با زاویه کم عملیات کشش را انجام دهید. تا کشش کامل ممکن است به نیروی زیادی نیاز باشد. این نیرو را یک دفعه به چسب وارد نسازید زیرا ممکن است باعث پاره شده آنها شود. به آرامی و بعد از هر مرحله کشش کمی نیرو را افزایش دهید. هر مرحله کشش نیاز به 15 تا 30 ثانیه زمان خواهد داشت.
در هنگام کشیدن گوشی را محکم نگه داشته و دست روی باتری نگذارید. این دست می تواند باعث فشرده شدن باتری به بدنه اصلی شود. در این مرحله آموزش تعویض باتری آیفون XS به پایان می رسد. برای بستن باتری جدید ابتدا بهتر است موتور را در جای خود قرار داده و سپس اقدام به گذاشتن باتری نمایید. بعد از آن نیز باید تمام مراحل بالا را از انتها به اول به ترتیب انجام داده تا موبایل کاملاً بسته شود.
۱۱ thoughts on "آموزش تعمیرات اپل – آموزش تعویض باتری آیفون XS"
چه سایت قشنگی دارین
این موضوع یکی از موضوعات موردعلاقه منه
aaaaliii bood
با اجازتون بازنشر شد
محتوا خوبی بود
خیلی ممنون از توضیحاتون خوبتون
آقا نیک نام فوق العادن
مطالب بی نظیر بود
مشاوره برای رابطه هم دارید؟
مثل همیشه عالی و کاربردی
آقای نیک نام زندگیمو مدیون شمام