رهایی از دست نوتیفیکیشن های مزاحم
موبایل های هوشمند امروزی در حال حاضر مملوء از نرم افزارهایی با کاربردهای متنوع بوده و حجم عظیمی از حافظه موبایل ها را این نرم افزارها به خود مشغول کرده اند. از این گذشته در بسیاری از موارد داشتن برخی از این نرم افزارها برای افراد اجباری بوده و تبدیل به یک امری ضروری می شود. اما نوتیفیکیشن ها و اعلان های دردسر ساز در این نرم افزارها همیشه باعث آزار و اذیت کاربران هستند. نرم افزارهای پیام رسانی مانند واتس اپ، اینستاگرام و تلگرام که سیل عظیمی از کاربران را در جهان در خود جای داده اند، در عین مزیت های فراوانی که دارند می توانند بسیار دردسر آفرین نیز باشند.
ورود به فضای اینترنت هم باعث می شود تا مجموعه ای عظیم از تبلیغات آنلاین و نوتیفیکیشن های سایت های مختلف موبایل شما را مشغول خود نمایند. حال به نوتیفیکیشن های نرم افزارهای موبایلی، سایر اعلان ها مانند درصد شارژ باتری موبایل، دریافت و ارسال پیام کوتاه و اعلان های مربوط به سیستم داخلی گوشی خود را نیز اضافه کنید. خواهید دید که این میزان از نوتیفیکیشن ها حتی می توانند در چند ساعت شارژ موبایل شما را نیز به صفر برسانند.
مخصوصاً برای کسانی که به صورت دائم در دنیای تکنولوژی و اخبار آن غوطه ور هستند، این خطر بیشتر از سایرین بوده و سایت ها و نرم افزارها می توانند موبایل این افراد را تبدیل به جولانگاه تبلیغاتی خود کنند. اتفاقی که برای هیچ کاربری خوشایند نبوده و هیچ کس نمی تواند با چنین حجمی از تبلیغات کنار بیاید. نکته مهمی دیگر در برخورد با این حجم از نوتیفیکیشن ها، گم شدن برخی از اعلان های مهم و حیاتی است که گهگاه شما را از بسیاری از خبرهای روز و مهم دور و برتان دور می کنند. اما آیا راهی وجود دارد که به وسیله آن بتوان این اعلان ها را در اسمارت فون های امروزی کنترل و مدیریت نمود؟ در این بخش از مجله تکنولوژی موبایل سلام قصد داریم تا این موضوع را مورد بررسی قرار دهیم.
اعلان های دردسر ساز
سرعت عمل یکی از ویژگی بارز دنیای تکنولوژی در قرن حاضر شده است. به راحتی می توان ادعا کرد که دنیای موبایل های امروزی حتی پا را در سرعت فراتر از امروز بشر گذاشته و درصد بالایی از کاربران هنوز نتوانسته اند با این میزان سرعت رشد و پیشرفت آنها در تکنولوژی های مختلف خود را تطبیق دهند. این سرعت در برخی مواقع هم می تواند پیامدهای منفی نیز به دنبال داشته باشد.
در هر بار که وارد یک صفحه اینترنتی شده و از یک خبری دیدن می کنید، در اطراف این صفحه انبوهی از تبلیغات رنگارنگ را مشاهده خواهید کرد که آماده به دام انداختن شما در فضای اینترنت هستند. یک کلیک اشتباه می تواند برای ماه ها حجمی از اینترنت مصرفی و فضای حافظه موبایل شما را برای تبلیغات و یا دانلود اپلیکیشن های مختلف در اختیار صاحبان این تبلیغات قرار دهد. این اعلان ها می توانند تبدیل به یک ویروس بزرگ در موبایل شما شده و آسیب های دیگری نیز با خود به همراه داشته باشند.
اما همانطور که دنیای تکنولوژی خواستگاه اصلی ایجاد چنین دردسرها و اعلان هایی است، از همین فضا و با استفاده از خود امکانات این فضا می توان برای رهایی از این ویروس ها استفاده کرد. راه ها و ترفندهای کار با موبایل این امکان را برای شما فراهم می آورد تا بتوانید نوتیفیکیشن های مفید و غیر مفید موبایل خود را از هم تفکیک نموده و آنها را مدیریت نمایید.
نوتیفیکیشن های موبایل خود را بشناسید.
در بسیاری از مواقع کاربران حتی به دلیل حجم بالای پیام های ارسالی در موبایل خود، توجهی به محتوای آن نداشته و آنها را رد و یا به اشتباه به آنها اجازه تکرار چند باره را نیز می دهند. اعلان های موجود در موبایل شما می تواند مربوط به به روز رسانی اخبارهای مختلف، آب و هوا و یا حتی ترافیک جاده ها باشد. اما آیا همه این هشدارها را لازم دارید؟ نه فقط به خاطر خالی شدن شارژ باتری موبایل بلکه بمباران چنین نوتیفیکیشن هایی می تواند روی عملکرد شما در سایر نرم افزارها نیز تأثیر منفی بگذارد.
حذف این اعلان های مزاحم می تواند شما را وارد یک فضای آرامش بخش در محیط موبایل تان نماید. برای رسیدن به این صلح و آرامش نیازی به شرکت در کلاس های آموزشی و یا پرداخت هزینه های بالا به کاربران تخصصی موبایل نداشته و تنها با آموزش ترفندهای کار با موبایل می توانید این نکات را به کار ببندید.
به هر نوتیفیکیشنی اجازه حضور ندهید.
در وهله اول باید بدانید که درصد بالایی از نوتیفیکیشن های موبایل شما در بدو ورود به فضای گوشی شما از شما کسب اجازه نموده اند. برای مثال وقتی یک نرم افزار موبایلی را نصب می کنید، در ابتدا درباره اعلان ها از شما نظر خواهید شده و شما می توانید با ارسال نوتیفیکیشن های آن موافقت نموده و یا موافقت نکنید. پس اگر اعلان یک نرم افزار سودی به حال شما ندارد، نیازی به موافقت نخواهید داشت.
از این رو باید در وهله اول تصمیم بگیرید که به کدام نوتیفیکیشن ها نیاز دارید. اعلان های مانند ترافیک جاده اگر خیلی در مسیر هستید، یا اعلان توفان و باران می تواند سودمند باشد. اما آیا نیاز به اطلاع از زمان کنسرت ها یا زمان افتتاحیه یک فیلم در سینماها را نیز دارید؟ همه اخبارهای رسانه های خبری جذابیت شنیدن دارند؟ حوادث هر روز محلی و کشوری را دنبال می کنید؟
البته انتخاب در این مرحله به این معنی نیست که شما دیگر به این محتواها دسترسی نخواهید داشت. بلکه هر وقت اراده کرده و نیاز احساس کردید می توانید نوتیفیکیشن های آنها را فعال نمایید.
مدیریت نوتیفیکیشن ها
دو روش برای مدیریت نوتیفیکیشن ها وجود دارد. در برخی مواقع لازم است برای حذف و یا اتصال به اعلان های یک نرم افزار به تنظیمات خود آن نرم افزار رفته و در این بخش نوتیفیکیشن های آنها را فعال و یا غیر فعال نمایید. اکثر نرم افزارهای شبکه های اجتماعی و پیام رسان معمولاً دارای چنین ویژگی برای کاربران خود می باشند.
برخی مواقع نیز برای مدیریت این اعلان ها باید آنها را از طریق تنظیمات گوشی موبایل خود حذف کنید. در تنظیمات اسمارت فون های امروزی بخشی با عنوان نوتیفیکیشن یا اعلان ها تعریف شده است که در این بخش امکان محدود نمودن و فعال کردن نوتیفیکیشن های مختلف وجود خواهد داشت.
در سیستم عامل اندروید با ورود به هر نرم افزار می توانید وارد بخش اطلاعات نرم افزار شده و روی اعلان های آن برنامه کلیک کنید. در این بخش می توانید ارسال اعلان از طریق این نرم افزار اندرویدی را محدود نموده و یا آن را کاملاً حذف نمایید.
در سیستم عامل iOS اپل نیز در بخش تنظیمات موجود در بالای خود صفحه دستگاه به بخش تنظیمات اعلان ها دسترسی خواهید داشت.
کنترل اعلان ها در دسکتاپ
بسیاری از نرم افزارها و سایت های خبری و … حتی اعلان های خود را در دسکتاپ لپ تاپ های امروزی نیز ارسال کرده و کاربران را به خود مشغول می نمایند. نرم افزارهایی مانند ایمیل یا جی میل و یا برخی سایت ها این مشخصات را در سیستم عامل ویندوز و یا لینوکس شما خواهند داشت. برای رهایی از این اعلانات وارد بخش تنظیمات سیستم رایانه خود شوید.
برای این کار در ویندوز 10 از بخش تنظیمات قسمت سیستم را انتخاب نمایید و در مک بر روی نماد System Preferences کلیک کرده و به دنبال تنظیم اعلان ها در آن باشید. برای محدود نمودن اعلان برخی سایت ها نیز می توانید وارد تنظیمات مرورگر خود مانند Google Chrome، Mozilla Firefox ، Opera ، Safari و یا هر مرورگر دیگری شده و به دنبال بخش تنظیم اعلان ها در آنها باشید. برای مثال در مرورگر کروم در ویندوز 10 می توانید وارد بخش تنظیمات شده و در این بخش با باز کردن اسکرول تنظیمات پیشرفته، قسمت حریم خصوصی را انتخاب و در این قسمت وارد بخش تنظیمات سایت شده و در نهایت در قسمت اعلان ها یا نوتیفیکیشن ها مجوزهای خود را برای سایت های مختلف کنترل نمایید.
با ورود به این بخش از تنظیمات نوتیفیکیشن در کروم حتی مجوزهای قبلی صادر شده و محدودیت های قبلی صورت گرفته را نیز مشاهده خواهید کرد که می توانید آنها را ویرایش نموده و یا مجوز جدیدی صادر نمایید.
برای قطع مقطعی همه نوتیفیکشن ها نیز می توانید از گزینه Do Not Disturb استفاده نمایید. این گزینه هم در تنظیمات اندروید و iOS و هم در تنظیمات مک و با نام Focus Assist در سیستم عامل ویندوز 10 قرار گرفته است. با فعال نمودن این گزینه در دستگاه خود تمام نوتیفیکیشن ها به حالت خاموش در خواهند آمد و تا برگرداندن دوباره این حالت برنخواهند گشت. برای دسترسی به این قابلیت در آیفون می توانید از طریق میانبرها و یا دستیار صوتی اپل همان سیری نیز استفاده کنید.
در نسخه های جدیدتر اندروید نیز این قابلیت از طریق دستیار صورتی گوگل قابل دسترسی خواهد بود. در این سیستم عامل نیز معمولاً در میانبرهای خودکار آن به این گزینه دسترسی خواهید داشت.
۱۱ thoughts on "آموزش ترفند های موبایل – کنترل نوتیفیکیشن های موبایل خود را در دست بگیرید."
مشاورینتون قابل اعتمادن؟
چطوری می تونم باهاتون ارتباط بر قرار کنم
مشاوره برای رابطه هم دارید؟
مثل همیشه عالی و کاربردی
گروه واتساپی هم دارید؟
احسنت عالی بود
این موضوع یکی از موضوعات موردعلاقه منه
چجوری می تونیم با کارشناسانتون در ارتباط باشیم
بیشتری بنویسین لطفا
خیلی ممنون از توضیحاتون خوبتون
شماره تماستون برای مشاوره تلفنی چنده