موبایل سلام

معرفی نرم افزار – تلگرام دوست داشتنی ترین شبکه پیام رسان اجتماعی

همه آن چیزی که باید درباره تلگرام بدانید.

 تلگرام یک شبکه پیام رسان اینترنتی است که به صورت آنلاین می توان از آن برای ارسال پیام های متنی، صورتی و تصویری استفاده کرده و فیلم ها، عکس ها و اطلاعات مورد علاقه خود را با اطرافیان رد و بدل نمود. اما بسیاری از کاربران و کارشناسان معتقدند که با اینکه تعداد کاربران این پیام رسان اجتماعی هنوز با پیام رسان هایی مانند واتس اپ و یا اینستاگرام فاصله زیادی دارد، اما روند رو به رشد آن نشان می دهد که به مرور این فاصله کمتر و کمتر خواهد شد.

از وقتی که واتس اپ و اینستاگرام به خانواده فیس بوک اضافه شده اند رقابت برای بهترین شدن میان این دو و تلگرام بسیار بالا گرفته است. هر چند این رقابت فعلاً یک طرفه بوده و تلگرام هنوز نتوانسته رقیبی سرسخت برای پیام رسان های فیس بوک باشد، اما چیزی که مسلم است ، این است که فیس بوک یک خطر بزرگ را پشت سر خود احساس می نماید. بسیاری از مخاطبین و کاربرانی که در هر سه این پیام رسان ها عضویت دارند ، معتقدند که تلگرام از همه آنها دوست داشتنی تر و جذاب تر است و این خطر بزرگی است که فیس بوک از آن با خبر است . یک بار احساس رضایت حضور در فضای تلگرام هر کاربری را دیگر از سایر نرم افزارهای پیام رسان بی نیاز خواهد کرد.

از تولد تا امروز تلگرام

تلگرام برای اولین بار در سال 2013 توسط دو برادر روسی برنامه نویسی شده و در اختیار کاربران قرار گرفت. در این سال آنها هیچ قصدی برای تجاری نمودن این نرم افزار نداشته و با توانایی هایی که در امر برنامه نویسی داشتند، کیفیت فوق العاده جذابی را در کنار بالاترین میزان امینت در آن ایجاد نمودند. پاول دوروف مالک تلگرام اعلام کرد که این شبکه برای کسب سود و درآمد پایه گذاری نشده و وی از معرفی نرم افزار تلگرام به عنوان یک پیام رسان جهانی اهداف دیگری در سر دارد.

 

شبکه پیام رسان تلگرام

 

هر چه بود تلگرام در سال 2013 از روسیه وارد دنیای تکنولوژی شده و کاربران نیز استقبال خوبی از آن به عمل آوردند. رفته رفته رشد تلگرام به قدری شد که کمتر کسی را در کشورهای همسایه پیدا می شد که از این شبکه اجتماعی استفاده نکند. سال 2014 اما نقطه عطفی در زندگی این پیام رسان اجتماعی بود. روسیه برای دسترسی به پیام های برخی کاربران از مدیر تلگرام خواست تا این پیام ها را در اختیار آنها قرار دهد. اما امتناع دوروف از این امر محبوبیت تلگرام را با سرعت تصاعدی افزایش داد. هر چند آنها مجبور به ترک روسیه شده و سرورهای خود را نیز به محل دیگری انتقال دادند، اما قطعا این عملکرد مدیران تلگرام باعث شد که اکنون از آن به عنوان امن ترین شبکه اجتماعی پیام رسان یاد شود.

در ادامه تلگرام یک سفر دور دنیا را آغاز و در این سفر مجبور به حضور در کشورهای آلمان، سنگاپور و امارات شد. آنها سرورهای خود را با توجه به رشد تعداد کاربران خود کم کم رشد داده و توسعه دادند تا کیفیت مطلوب تری را برای آنها ایجاد نمایند. پاول دوروف اما هنوز هم هیچ اعتقادی برای کسب درآمد از تلگرام نداشته و برخلاف رقیبان خود یعنی واتس اپ و اینستاگرام که سراسر در حال درآمد زایی برای فیس بوک هستند، تلگرام هیچ سود مالی برای مالکان خود نداشته است و همه هزینه های آن نیز از ثروت هنگفت مالک ثروتمند آن یعنی پاول دوروف پرداخت شده است. نکته عجیبی که هنوز هم درباره تلگرام حل نشده و هیچ کس به صورت دقیق از اهداف دوروف برای ایجاد آن اطلاعی ندارد.

کاربران تلگرام

چندی پیش در عرض یک روز که واتس اپ در کشورهای اروپایی از دسترس خارج شد، برای 4 ساعت بیش از 5 میلیون کاربر این رسانه اجتماعی یک اکانت جدید در تلگرام برای خود ساختند و همین رشد چند ساعتی باعث شد تا رتبه تلگرام در بین پیام رسان های محبوب در گوگل پلی به رتبه اول ارتقاء یابد. این قدرت بالا و محبوبیتی است که هر رقیبی را به ترس و واهمه وا می دارد. در حال حاضر و در پایان سال 2019 طبق آمار منتشر شده تلگرام در کل جهان 300 میلیون کاربر فعال در ماه دارد.

برای بررسی تعداد کاربران یک پیام رسان، از تعداد کاربران فعال آنها در ماه استفاده می نمایند. این عدد برای واتس اپ بیش از 1 میلیارد کاربر و برای اینستاگرام نیز حدود 1.5 میلیارد کاربر است. همانطور که مشاهده می کنید، فاصله زیادی ما بین هم خانواده های فیس بوک با تلگرام وجود دارد، اما رشد چند برابری کاربران تلگرام در چند وقت اخیر بسیار خیره کننده بوده است.

در حال حاضر برآوردها نشان می دهد که تلگرام در ایران نیز بسیار محبوب و پرطرفدار بوده و 20 میلیون کاربر ایرانی از این پیام رسان در حال استفاده هستند. محبوبیت تلگرام تا حدی بوده است که حتی محدودیت دسترسی به این شبکه در ایران نیز باعث کم فروغ شدن آن نشده و همچنان یکی از بهترین شبکه های اجتماعی از نگاه کاربران ایرانی محسوب می شود.

 

 

دلیل محبوبیت تلگرام

به دلیل اصلی محبوبیت بالای تلگرام در دو بند گذشته اشاره مختصری نمودیم. این پیام رسان دیگر مبداء روسی نداشته و برخلاف تصور بسیاری از افراد که هنوز هم آن را متعلق به کشور روسیه می دانند، دیگر هیچ ارتباطی بین تلگرام و روسیه وجود ندارد. ارائه بهترین خدمات امنیتی برای محافظت از پیام ها و رمزگذاری های فوق پیشرفته مدیران تلگرام برای امنیت پیام ها و اطلاعات رد و بدل شده در آن، عاملی است که محبوبیت تلگرام را در این سال ها به چند برابر رسانده است.

برخلاف پیام رسان هایی مانند واتس اپ، اینستاگرام و توییتر و حتی ایمیل و جی میل، هنوز هیچ گزارشی مبنی بر هک شدن صفحه شخصی یک فرد بدون داشتن اطلاعات اولیه آن نشده است و این قدرت بالای مدیران این شبکه را می رساند. آنها حتی چندی پیش ادعا نمودند که در آینده در صدد معرفی نسخه ای از تلگرام هستند که بدون نیاز به اینترنت کاربر را در فضای مجازی آنلاین نموده و حتی محدودیت های دسترسی در کشورهای مختلف نیز روی عملکرد آنها تأثیری نخواهد داشت. نسخه ای که می تواند مانند بمب در جهان صدا کرده و در مدت زمانی اندک همه کاربران را به سمت استفاده از تلگرام بکشاند.

امکانات تلگرام

امنیت بالا در کنار طراحی عالی محبوبیت تلگرام را دو چندان نموده است. در طراحی این نرم افزار که اکنون برای سیستم عامل های اندروید، iOS، مک، آیپد، ویندوز و برخی دیگر از سیستم عامل های مورد استفاده در دسترس است، بسیار کاربرپسند  و ساده انتخاب شده و هر فردی پس از اولین ورود خود به داخل این پیام رسان می تواند به راحتی با آن ارتباط برقرار کرده و امورات خود را در آن انجام دهد. هیچ طراحی و آیکون گیج کننده ای در تلگرام استفاده نشده است. در این میان وجود برخی مزیت ها و ویژگی ها نیز این پیام رسان را محبوب تر نیز نموده است. بعد از امنیت که درباره آن صحبت نمودیم، سایر مزیت های پرطرفدار تلگرام عبارتند از:

 

 

ارسال پیام بدون نیاز به ذخیره مخاطب

همین که شماره مخاطب شما در حافظه گوشی شما موجود باشد، دیگر نیازی به ذخیره آن در تلگرام نخواهد بود و به صورت مستقیم می توانید از طریق صفحه ذخیره شده مخاطب به وی پیام بفرستید.

تشکیل گروه و کانال

در تلگرام هر کس به فراخور کار خود می تواند گروه های مختلفی را ایجاد نموده و دوستان و اطرافیان خود را نیز در آن اضافه کندو فعالیت در این گروه بسته به نوع دسترسی هایی خواهد بود که سازنده آن یا به عبارتی ادمین گروه تنظیم نموده است. امکان اضافه نمودن چند ادمین و بالا بردن سطح دسترسی برخی از کاربران نیز در گروه های تلگرامی وجود دارد.

کانال های تلگرام نیز یکی از مراکز اصلی تجاری در میان کاربران این شبکه پیام رسان می باشند. انواع کانال ها با موضوعات مختلف برای کسب درآمد و سرگرمی در تلگرام وجود دارند که می توان از اطلاعات آنها استفاده نمود. تبلیغات در این کانال ها یکی از راه های اصلی کسب در آمد برای مالکین آنها می باشد.

گفتگوی مخفی بدون هیچ رد پایی

تلگرام چندی پیش در آخرین نسخه این نرم افزار امکان ارتباط تلفنی مخفی را برای کاربران خود فراهم نمود. طبق گفته مدیران این پیام رسان اطلاعات این تماس ها حتی در سرور تلگرام نیز ذخیره نشده و هیچ ردی از خود به جای نمی گذارد.

درجه بندی پیام های ارسالی

پیام های ارسالی در تلگرام بعد از رسیدن به مخاطب با یک تیک مشخص شده و بعد از مشاهده پیام توسط وی دو تیک آبی این مشخصه را به شما اعلام می دارند.

پین کردن پیام ها و مخاطب ها

کاربران می توانند در نسخه موبایل تلگرام مخاطبین پر تماس خود را در بالای صفحه پین نموده و دسترسی خود را به آنها ساده تر کنند. از آن گذشته امکان پین کردن برخی پیام های مهم نیز در کانال ها و گروه ها نیز وجود دارد که ادمین گروه به این مهم دسترسی خواهد داشت.

برخی دیگر از مزیت های تلگرام به صورت تیتر وار

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
خروج از نسخه موبایل