خبرهای مهیج این هفته تکنولوژی
در هفته ای که گذشت شاهد خبرهای مهیجی در دنیای تکنولوژی بودیم. البته بازار اسمارت فون های درجه یک برخلاف هفته های قبل خیلی داغ نبود و بیشتر این دنیای مدرنیته و تکنولوژی بود که کمی برای کاربران عصر آهن خودنمایی کرد. پیشرفت در این دنیا هیچ حد و مرزی ندارد و شرکت های تولید کننده تکتولوژی های روز برای انتشار نسخه های بالاتر و بهتر تولیدات خود و ایجاد رفاه و امنیت بیشتر کاربران از هیچ تلاشی فروگذار نمی کنند. سرعت پیشرفت تکنولوژی در حال حاضر به حدی رسیده است که شما می توانید هر ماه تمام وسایل دور و بر خود را تعویض نمایید.
اینکه تکنولوژی و سرعت پیشرفت آن تأثیر مثبت روی زندگی افراد گذاشته و یا نه عملکردی کاملاً معکوس دارد، نیاز به یک مطالعه گسترده دارد. اما چیزی که مسلم است مزیت ها و خوبی های این روند رو به رشد آنها اثرگذارتر و بیشتر از معایب آن بوده است. امنیت بیشتر، رفاه بالاتر دو عبارتی هستند که می توانند توجیه مناسبی برای این توسعه باشند و دوباره ناامنی و تنبلی هم دستمایه انتقاد بسیاری از افراد از این پیشرفت های حاصل در دنیای تکنولوژی شده است. با این حساب انتخاب با ماست، سوار بر موج تکنولوژی شده و گام به گام با آن پیشرفت می کنیم و یا اینکه زیر چرخ های آن له خواهیم شد. انتخاب دیگری در این مسیر وجود نخواهد داشت.
در این بخش خبری اما دو خبر بسیار مهیج و جذاب را از این هفته زندگی مدرنیته و تکنولوژی داریم که حتی خواندن آنها نیز می تواند بسیار هیجان انگیز باشد. پس خود را برای نمایش یک فیلم اکشن و مهیج آماده نمایید.
اسنپ دراگون 865 کوالکوم اینجاست. پرچم دار جدید اسنپ دراگون را بهتر بشناسیم.
زمان زیادی از معرفی اسنپ دراگون 765 نمی گذرد که حالا این شرکت نسخه به روزتر و جدیدتری را معرفی کرده است. این می تواند یک چالش بزرگ برای برندهای اسمارت فون در دنیا باشد. نسخه جدیدتر اسنپ دراگون بدون قابلیت یکپارچه سازی 5G معرفی شده و از این رو برندهای تولیدکننده اسمارت فون مجبور خواهند بود از یک مودم در کنار این چیپست استثنایی استفاده نمایند. نبود این مودم نیز تبدیل به یک چالش برای سازندگان اسمارت فون ها شده است تا دست به یک انتخاب پیچیده بزنند.
اسنپ دراگون 865 که رسماً به عنوان نسل بعدی چیپست های اسمارت فون ها معرفی شد، کاملاً مقرون به صرفه و کارآمد تولید شده است تا کاربران بتوانند را خیالی راحت در فضای اسمارت فون خود به گشت و گذار بپردازند. هنگ کردن را با این چیپست باید از دایره واژگان خود حذف نمایید.
از ماه فوریه بود که کوالکوم به فکر ارائه تراشه های اسنپ دراگون با مودم های یکپارچه و پورتابل 5G افتاده بود و در اسرع وقت این تصمیم خود را عملی کرد. آنها در مراسم IFA 2019 روی این اعتقاد خود تأکید داشته و اعلام کردند که سری 700 جدید خود را با این فناوری روانه بازار خواهند کرد. این ابلاغیه البته کمی به مذاق تولیدکننده های اسمارت فون خوش نیامد. جای تعجب داشت که کوالکوم قرار شد فناوری جدید خود را روی یک نمونه ضعیف تر از چیپست های خود رونمایی نماید و این به منزله یک انتخاب دشوار برای آنها بود. سری 800 ی که انتظار می رفت با بهترین راندمان میزبانی فناوری یکپارچه 5G باشد، جای خود را به سری 700 داده بود.
از همان موقع هم برخی از برندها به دنبال یک مودم ایده آل برای تطبیق با سری جدید 800 چیپست های کوالکوم بودند. گذشت و حالا کوالکوم وعده خود را عملی نموده است. اسنپ دراگون 765 با فناوری مودم یکپارچه 5G اسنپ دراگون 865 بدون این فناوری روانه بازار شده است. انتخاب شما کدام یک از این ها است؟ اسنپ دراگون 865 قرار است پرچم داران جدید اندروید را در سال 2020 میزبانی نماید و آنها باید بپذیرند که نداشتن مودم یکپارچه ممکن است کاربران اندروید را به سمت استفاده از آی او اس کوچ کند.
از همین الان قابل پیش بینی است که اسمارت فون های درجه یک سال 2020 را در دو نمونه متفاوت با اسنپ دراگون 765 و 865 خواهیم دید و انتخاب بین این چیپست ها به بازار کاربران نیز کشیده خواهد شد. حالا نوبت شماست که بین این دو چیپست دست به انتخاب بزنید. برای این هیجان انتظار زیادی نخواهید کشید.
البته اسنپ دراگون 865 خیلی هم بی سلاح وارد نشده است. این چیپست همانند نمونه قبلی خود یعنی اسنپ دراگون 855 می تواند از یک مودم 5G جداگانه پشتیبانی نماید. اسمارت فون هایی که قرار است فناوری 5G را در خود داشته باشند، به راحتی این امکان را خواهند داشت تا مانند قبل از یک مودم همراه در کنار چیست 865 استفاده نموده و از این بابت جای نگرانی نخواهند داشت. البته کوالکوم اعلام کرده که نمونه 4G اسنپ دراگون 865 را ارائه نخواهد کرد و این هم به بزرگی چالش استفاده از چیپست 865 افزوده خواهد کرد. همچنین متخصصین تعمیرات موبایل نیز باید خود را برای این چالش در اسمارت فون های روز آماده نمایند.
بازار میان رده ها داغ می شود!
با وجود اسنپ دراگون 765 که مجهز به مودم یکپارچه 5G است، به راحتی می توان پیش بینی کرد سال 2020 یکی از داغ ترین سال ها برای گوشی های میان رده خواهد بود. خیلی بالا رده ها که احتمالاً با چیپست بهتری روانه بازار خواهند شد اما استفاده از این فناوری در گوشی های میان رده می تواند خبر بسیار جالبی برای کاربران آنها باشد. این هم بدان معنی است که سامسونگ و هواوی برای استفاده از اسنپ دراگون 865 در پرچم دار 2020 خود مجبور به استفاده از یک مودم همراه در آن خواهند شد و این می تواند یک خبر وحشتناک برای آنها باشد که در میان حجم عظیمی از سخت افزارها و فضای بسیار کم موجود در قسمت های سخت افزاری اسمارت فون ها آنها باید راهی برای استفاده از یک مودم 5G نیز درون این شلوغی ها پیدا کنند. این چالش البته برای حرفه ای های تعمیرات موبایل سامسونگ و اندرویدی نیز می تواند کمی دردسر ساز باشد.
البته مطابق سال های گذشته و روندی که از کوالکوم انتظار داریم جزئیات طراحی آنها برای این دو اسنپ دراگون شگفت انگیز به مراسم 4 دسامبر موکول شده است و تا آن موقع باید منتظر بشینیم. اما همین قدر هم که آنها از این دو چیپست رونمایی کرده اند شگفتی زیادی در بازار ایجاد کرده است. بیشتر از کاربران عادی این نماینده های اسمارت فون های روز دنیا هستند که منتظر شنیدن این جزئیات خواهند بود. پرچم دارها که قطعاً نیاز به استفاده از چیپست سری 800 در خود دارند، باید خود را آماده استفاده از اسنپ دراگون 865 نمایند. با این حساب در سال 2020 Galaxy S11، OnePlus 8، Galaxy Note 11 و LG G9 را با این اسنپ دراگون فوق پیشرفته خواهیم دید. جزئیات بیشتر این چیپست ها را بعد از مراسم فردا می توانید مشاهده نمایید.
قفل هوشمند بی سیم ویز درها را فقط به سوی آینده باز می نماید.
یز این هفته از یک قفل فوق هوشمند و بی سیم رونمایی کرد. سازنده لوازم جانبی هوشمند ویز (Wyze) از ویز لوک جدید خود پرده برداشت که با یک کنترل از راه دور کار می نماید. این قفل جدید و جذاب از ماه فوریه 2020 در معرض فروش عموم قرار گرفته و ویز روی آن 89 دلار قیمت گذاشته است. البته کاربران Early Access از همین اکنون می توانند از این قفل هوشمند استفاده نموده و آن را از طریق برنامه ویز سفارش دهند.
قفل هوشمند جدید ویز که در کنار کارایی جذاب و هیجان انگیز خود دارای شکل و شمایل بسیار شیک و منحصر به فردی نیز هست، با استفاده از 4 باتری نوع AA کار می کند که در هر سال 3 بار نیاز به تعویض خواهند داشت. نرم افزار کنترل قفل هوشمند جدید ویز یعنی Wyze Lock Gateway هم از طریق وای فای و هم از طریق بلوتوث به این قفل وصل می شود و کاربران به راحتی حتی بدون داشتن برق در خانه نیز با استفاده از بلوتوث می توانند از این قفل فوق العاده استفاده نمایند. این قفل حتی با نزدیک شدن بلوتوث اسمارت فون شما به آن به صورت خودکار قفل شده و یا باز می شود.
این قفل با الکسا، دستیار گوگل و Zigbee سازگار است که احتمالاً نوع باز شونده صدایی آن در سال 2020 با همکاری الکسا و گوگل روانه بازار خواهد شد.
از هر جایی می توانید درب خانه خود را به روی مهمان خود باز کنید.
نصب Wyze Lock Gateway نیز کمتر از یک ربع طول می کشد. بیشترین تعداد سیلندر بست نیز برای بالاترین میزان امنیت در این قفل استفاده شده است. این قفل همچنین در کنار خود یک کنترل از راه دور نیز خواهد داشت که به عنوان لوازم جانبی همراه در جعبه آن رونمایی خواهد شد. البته احتمالاً کاربران برای داشتن این کنترل باید هزینه بیشتری را بپردازند. این کنترل که بیشتر شبیه به یک صفحه کلید زیبا و لاکچری است، دارای نور پس زمینه LED است و از دو باتری AA انرژی خود را برای روشن ماندن جذب می نماید. سالی دو بار هم کاربر نیاز به تعویض باتری های این صفحه کلید خواهد داشت. البته این تعویض باتری را با تعویض باتری آیفون و سامسونگ اشتباه نگیرید. کار خیلی راحت تر و بی دردسر است.
دو قابلیت دیگر نیز در Wyze Lock Gateway گنجانده شده است. اولی ضد آب بودن آن با استاندارد IPX5 است که خیال کاربر را از بابت این ماده مخرب لوازم الکتریکی نیز راحت می سازد. جدای از این کاربر می تواند برای احترام به مهمان از قفل زمان دار و مدت دار نیز در آن استفاده نماید. از هر جایی که هستید درب خانه خود را به روی مهمان خود باز کنید.