تأثیر ویروس کرونا روی کمپانی های بزرگ همچنان ادامه دارد.
در حال حاضر صدر اخبار مربوط به همه رسانه های اجتماعی، سیاسی، تکنولوژی و … در جهان مربوط به یک کلمه منحوس و پر از ترس شده است. کرونا ویروس یک ویروس مرگ بار است که این بار هم مانند سال 2003 از کشور میلیاردی چین آغاز شده و در حال درنوردیدن همه جهان می باشد. البته قرار نیست در این متن از رعایت اصول بهداشتی مربوط برای پیشگیری از ابتلا به این ویروس صحبت کنیم. بحثی که در حال حاضر بیش از نیمی از صفحات جدید وب را به خود اختصاص داده است. در این هفته از مجله خبری موبایل سلام می خواهیم تأثیر شیوع این ویروس کشنده را در دنیای تکنولوژی مورد ارزیابی قرار دهیم.
هفته گذشته از تاثیرات شیوع این ویروس بر اقتصاد اپل و رابطه میان اپل و کرونا ویروس به صورت مفصل صحبت کردیم و ضررها و زیان های وارد شده به این کمپانی بزرگ را با هم مورد بررسی قرار دادیم. اما واکنش سایر مراکز ارائه دهنده تکنولوژی های روز و سایر کمپانی های بزرگ به این ویروس کشنده چه بوده است؟ آیا آنها نیز از این وضعیت متضرر شده اند و یا هنوز می توان شرکتی را پیدا کرد که از شیوع این بیماری خطرناک سودهای کلانی به دست آورده باشد؟ جذابیت این هفته مجله خبری موبایل سلام را از دست ندهید.
برای کسانی که اخبار ویروس کرونا را دنبال می کنند.
هفته گذشته درباره تأثیر ویروس کرونا روی اقتصاد و تکنولوژی در کشور چین و سایر کشورهای جهان صحبت کردیم. کرونا و تکنولوژی در یک مبارزه سخت با هم در افتاده اند. مبارزه ای که تا کنون با پیروزی کرونا همراه بوده اما صنعت شناسان و تحلیل گران بازار معتقدند این پیروزی موقتی بوده و بعد از مدتی این تکنولوژی خواهد بود که حتی با سرعت بسیار بیشتری روند پیشرفت خود را مانند قبل ادامه خواهد داد. اما این شروع دوباره را کی شاهد خواهیم بود، هنوز چیزی درباره آن مشخص نیست.
تمایلی برای اعلام آمار مبتلا شدگان و افراد فوت شده تحت تأثیر این ویروس خطرناک هم نداریم. اخباری نا امید کننده که هر ساعت از گوشه و کنار جهان در شبکه های مختلف اجتماعی و خبری پخش می شود. اخبار تکنولوژی در روزهای اخیر تحت تأثیر ویروس کرونا بوده و هر مقاله و متنی را که مشاهده می کنیم، نامی از این ویروس در آن برده شده است. البته امیدواریم هرچه زودتر این وضع ختم به خیر شده و بیش از این شاهد فوت هم نسلان خود در سر تا سر دنیا نباشیم. از این رو ما هم اخبار این هفته تکنولوژی را در مجله خبری تحت تأثیر این ویروس قرار داده ایم و می خواهیم واکنش های سه شرکت بزرگ فیس بوک، گوگل و آمازون را در این باره مورد بررسی قرار دهیم.
فیس بوک ممنوعیت ارائه تبلیغات نادرست درباره کرونا ویروس را تائید کرد.
یکی از معضلات بزرگی که هم زمان با شیوع کرونا ویروس در جهان شاهد آن هستیم، ظهور برخی اشخاص و پزشکان متظاهر برای معرفی برخی داروهای درمانی برای این ویروس است. برخی نیز یا از روی عدم آگاهی و یا از روی شیطنت اقدام به انتشار ویدئوهایی به عنوان راه های جلوگیری و پیشگیری از این ویروس هستند. دسته سومی هم وجود دارند که جزء هیچ کدام از این دو دسته نبوده و در حال شایعه پراکنی و اشاعه اخبار نادرست درباره میزان مرگ و میر و افراد مبتلا به این بیماری می باشند.
هر سه این افراد و دسته ها به هر نیت و قصدی که دارند، در حال انجام یک اشتباه بزرگ هستند که می تواند در نهیات به ضرر بسیاری از افراد تمام شده و حتی به قیمت جان آنها باشد. از این رو لازم است که هر چه سریعتر با چنین افرادی برخورد صحیح صورت گرفته و آنها را از ارتباط با کاربران مخصوصاً در فضای مجازی بازداشت. اتفاقی که اکنون فیس بوک در حال رقم زدن آن است.
فیس بوک در یک بیانیه ای که برای بار اول توسط Business Insider مطرح و تائید شد، بیان کرد که در حال ارائه پروتکلی برای ممنوعیت پیام های تبلیغاتی است که در آنها از امید برای درمان کرونا، پیشگیری از این بیماری و یا ایجاد تحریک و وحشت درباره COVID-19 صحبت می شود. این شرمت همچنین بیان کرد که سیاست های مشابهی را برای سرویس Marketplace در نظر گرفته که در آن چنین اقلامی خرید و فروش می شوند.
در ادامه این بیانیه آمده است که فیس بوک در تلاش است تا از تلاش های سازمان بهداشت جهانی درباره کنترل ویروس کرونا حمایت نماید. اولین قدم در این راه نیز ممنوعیت هر گونه تبلیغات درباره ویروس کرونا و با مضمون این ویروس می باشد. ادعاهایی مانند ماسک صورت 100 درصد تضمین شده، داروی گیاهی کنترل کننده ویروس کرونا و از این قبیل تبلیغات جایی در فیس بوک نداشته و از روی پلتفرم این کمپانی حذف می شوند.
آنها همچنین در حال پیاده سازی این بیانیه در اینستاگرام نیز هستند. این شبکه اجتماعی در چند روز گذشته با هجمه های زیادی درباره چنین تبلیغاتی روبرو شده است. تبلیغاتی که چیزی جز دروغ و ریا از پس آنها پیدا نیست. از این رو فیس بوک هر چه زودتر تصمیم به حذف آنها از روی پلتفرم این برنامه گرفته است.
مدیران فیس بوک در سال های گذشته نیز بارها و بارها اثبات کرده اند که همیشه در جهت آسایش و آرامش مردمان جهان قدم بر می دارند. هر چند آنها در شرایطی خاص به دنبال کسب درآمدهای ناشی از تبلیغات در شبکه های اجتماعی تحت کنترل خود بوده اند، اما نوع رفتار آنها مخصوصاً با مواردی که با سلامتی بشر در ارتباط است، سیاست های کاملاً روشنی بوده است.
فیس بوک قبلاً این اقدام را برای تبلیغات ضد واکسیناسیون نیز اعمال کرده بود و آنها در این زمینه تجربه بالایی دارند. البته اینستاگرام را هم نباید فراموش کنیم. این شبکه اجتماعی در حال حاضر بیشتر از هر رسانه و یا شبکه پیام رسان دیگری مرکز کانون توجهات در زمینه خبرهای مبتنی بر ویروس کرونا می باشد. تبلیغات فروش محصولات نیز در این شبکه رشد بسیار شدیدی داشته و با توجه به سوء استفاده بسیاری از سودجویان از قضایای مربوط به این ویروس در اینستاگرام این اقدام فیس بوک می تواند در کنترل اوضاع و بهبود شرایط بسیار مثمر ثمر باشد.
در کشور ایران نیز هر روز و هر روز شاهد نمایش تبلیغاتی گسترده در زمینه روش های درمان های طبی و سنتی برای این ویروس هستیم، که همگی آنها چیزی جز تصورات یک فرد سودجو نمی باشند. اینستاگرام در همین روزهای پرتلاطم جهان تبدیل به جولانگاه چنین افرادی شده است. خوشبختانه تبیین چنین سیاست هایی و حتی حذف پیج هایی که چنین تبلیغاتی را ارائه می نمایند، می تواند برای چنین تبلیغاتی روند کاهشی داشته و کاربران را از ورود به چنین سوداگری هایی حداقل در پلتفرم های مربوط به فیس بوک باز دارد. واقعا ورود به چنین مقوله ای برای سودجویی چیزی است که به این راحتی ها نمی توان از آن گذشت. دل سنگ می خواهد وقتی که همه محتاج یک ماسک برای فرار از ابتلا به کرونا هستند، به آنها سایه یک ماسک را بفروشیم.
مسافرت کارمندان گوگل و آمازون به دلیل شیوع کرونا با محدودیت هایی روبرو شده است.
البته بایستی این عنوان را کمی تغییر دهیم. زیرا خود این کمپانی ها در اقدامی انسان دوستانه اقدام به ارائه این محدودیت ها برای مسافرت کارمندان خود شده اند. در گزارشی که از طرف Business Insider منتشر شده است، گوگل اعلام کرده که از مسافرت کارمندان خود به کشورهای ایتالیا، ایران، ژاپن و کره جنوبی جلوگیری می نماید. همچنین آمازون نیز به کارمندان خود هشدار داده است که از سفرهای غیرضروری کاملاً اجتناب کرده و حتی از مسافرت های داخلی در ایالات متحده نیز پرهیز نمایند.
البته اگر حرفی از چین و ورود کارمندان این دو کمپانی به این کشور نیاوردیم، به این دلیل است که آنا هر دو قبلاً کارمندان خود را از ورود به چین باز داشته اند. از همان روزهای نخست ژانویه که خبر شیوع ویروس کرونا در چین به روی سایت ها و صفحات وب درج شد، این دو کمپانی بزرگ و معتبر در اقدامی انسان دوستانه مانع از سفر کارمندان خود به این کشور شده بودند. این قانون بیشتر برای حفظ جان این افراد وضع شده و هیچ سودی برای این کمپانی ها البته به جز از دست ندادن کارمندان خود نخواهد داشت. البته آنها در راستای عمل به این بیانیه دفاتر خود را نیز در چین تعطیل کرده بودند.
هفته پیش در خبری که گوگل آن را درج کرد، اعلام شد که یکی از کارمندان این کمپانی در زوریخ سوئیس مبتلا به ویروس کرونا شده است. موضوع اصلی هم اینجا بود که قبل از بروز هر گونه علائمی در این شخص، وی در یکی از دفاتر این کمپانی در زوریخ در حال فعالیت عادی خود بوده است. در پی این خبر بود که گوگل تصمیم به اخذ چنین قانونی برای کارمندان خود گرفت.
کمپانی بزرگ آمازون یکی از بزرگترین خریداران بلیط های هواپیمایی در جهان برای کارمندان خود است. این شرکت در سال 2017 چیزی حدود 220 میلیون دلار برای سفرهای هوایی کارمندان خود هزینه کرده است. از این رو آنها نیز تصمیم گرفتند تا مسافرت های هوایی خود را در این وضعیت محدود نمایند. همچنین آنها همه مصاحبه های شغلی را نیز به صورت حضوری لغو کرده و همه این جلسات به صورت گپ آنلاین برگزار می شود تا سفرهای لازم از طرف این کمپانی به حداقل ممکن برسد.