موبایل سلام

اخبار تکنولوژی – رازهایی درباره فیس بوک

دو خبر از فیس بوک و مارک زاکربرگ

فیس بوک در سال های اخیر سر و صداهای زیادی کرده است. مارک زاکربرگ که هنوز سن زیادی ندارد تبدیل به یکی از ثروتمندترین مردان جهان شده و هر روز شاهد رشد شرکت های تابعه و زیرمجموعه وی بوده ایم. آنها درست در بهترین شرایط و وقتی که استقبال از  فیس بوک در حال کاهش بود اقدام به خرید سهام اصلی دو شبکه اجتماعی بزرگ و پرطرفدار دیگر کردند.

 

درباره فیس بوک

 

مارک زاکربرگ با خرید شبکه اجتماعی واتس اپ و اینستاگرام در یک برهه کوتاه علاوه بر بازیابی دوباره شرکت خود سهام فیس بوک را نیز تبدیل به یکی از با ارزش ترین سهام های دنیا کرد. حالا با داشتن این میزان کاربر به راحتی می توانیم ادعا کنیم که بیشترین میزان کاربران دنیا در اختیار این شرکت هستند. از این رو فیس بوک را می توان مهم ترین و تاثیرگذار ترین عامل در دنیای ارتباطات دانست.

هفته پیش سیاست های اینستاگرام و مارک زاکربرگ را در قبال تنش های اخیر خاورمیانه بررسی کردیم ، اما حرف و خبرهای این شبکه رسانه ای و اجتماعی تمامی ندارد . در آخرین خبری که از طرف فیس بوک صادر شد، قرار است ویژگی تبلیغات به این شبکه اجتماعی باز گردد. این ترفند بیشتر برای درآمد زایی فیس بوک اتخاذ شده و به نظردوباره باید شاهد افزایش ارزش سهام این شرکت بزرگ باشیم.

ورود واتس اپ به دنیای تبلیغات

هفته پیش شرکت های مخابراتی زیادی از ورود اینترنت پر سرعت 5G به صورت عمده و ویژه در سال 2020 به دنیای تکنولوژی ها خبر دادند. فیس بوک هم با این خبر به فکر این افتاده است که از دنیای پر از کاربر خود برای استفاده از این سرعت بالا برای تبلیغات و درآمدزایی استفاده نماید. البته برنامه ریزی برای این ترفند درآمد زایی چند وقتی است که فکر مدیران فیس بوک را به خود جلب کرده است و آنها همین الان هم از برنامه ریزی های قبلی خود عقب مانده اند. اتفاقی که احتمالاً در سال جدید باید شاهد آن باشیم.

اوایل هفته جاری در گزارشی که از وال استریت ژورنال منتشر شد، نشان از برنامه ریزی های جدی برنامه ریزان واتس اپ برای ایجاد شرایطی برای پذیرش تبلیغات در این شبکه اجتماعی می داد. البته این برنامه ریزی در ماه های گذشته از روند کاری واتس اپ خارج شده بود و آنها این نویسه را از کد برنامه نویسی واتس اپ حذف کرده بود، اما گویا قرار است دوباره به این وضعیت برگردند.

البته هنوز برنامه دقیقی برای این اقدام مشخص نشده است. مدیران فیس بوک به شدت دنبال راهکاری هستند که در عین استفاده از درآمد زایی تبلیغات ، هیچ مزاحمتی برای حریم خصوصی کاربران نداشته باشند. در دنیای پر از شبکه های اجتماعی مانند تیک تاک که هر روز خبری از آنها به گوش می رسد ، نمی توان ریسک بزرگی برای ورود به حریم خصوصی افراد زد. این ریسک می تواند باعث ریزش شدید کاربران فیس بوک در واتس اپ شده و ارزش آن را به شدت کاهش دهد.

البته از طرفی هم کاهش درآمدهای فیس بوک در سال های اخیر تبدیل به یک معضل بزرگ برای آنها شده است. فیس بوک برای خرید واتس اپ چیزی حدود 22 میلیارد دلار هزینه کرده است و ادامه این روند می تواند آسیب های بزرگ مالی برای آنها به دنبال داشته باشد. از این رو مدیران این شبکه اجتماعی به شدت به دنبال راهکارهایی هستند تا بتوانند درآمدزایی از واتس اپ را به صورت عمده شروع نمایند. البته آنها در این مورد قصد بی گدار به آب زدن نداشته و هیچ تمایلی هم برای اقدامی سریع و بی فکر در این باره ندارند.

 

 

تبلیغات در واتس اپ

فیس بوک از همان اول یکی از شبکه های اجتماعی پرتبلیغات بود و درآمدهای این شبکه اجتماعی به اندازه کافی می توانست تمام مخارج این کمپانی را جاری سازد. اما در سال های اخیر میزان این تبلیغات در فیس بوک به شدت کاهش یافته است و در حال حاضر این تبلیغات به مقدار ناچیزی رسیده است. البته اصلی ترین دلیل این امر کاهش شدید مخاطبان فیس بوک بوده است. جالب است که دلیل اصلی کاهش کاربران فیس بوک ، حضور شبکه های اجتماعی رقیبی مانند واتس اپ و اینستاگرام بود که در حال حاضر به دارایی های فیس بوک اضافه شده اند.

این دلیل باعث شده تا مدیران فیس بوک به فکر انتقال تبلیغات فیس بوک به واتس اپ بیفتند . آیا باید برای دریافت تبلیغات پی در پی و پشت سر هم در واتس اپ خود را آماده کنیم ؟

مدیر اجرایی واتس اپ در چند ماه اخیر کمترین میزان به روز رسانی را در امکانات این نرم افزار و شبکه اجتماعی داشته است. آنها بیشتر از اینکه روی تقویت واتس اپ بیاندیشند، ترجیح داده اند به دنبال روش های پول ساز برای خود باشند.

تبلیغات دردسر ساز یا قابل تحمل ؟

البته ورود تبلیغات به شبکه های اجتماعی چیز جدیدی نیست و اکنون موارد بسیار زیادی از آن را در سایر شبکه های اجتماعی شاهد هستیم. اما نحوه مدیریت این تبلیغات است که می تواند میزان رضایت کاربران را به خود جلب نماید. استفاده از تبلیغات عمده و بدون مرز اشتباه بزرگی خواهد بود که احتمالاً مدیران فیس بوک باهوش تر از آنی هستند که بخواهند این روند را در پیش بگیرند. از این رو باید منتظر باشیم تا دستورالعمل تبلیغاتی واتس اپ به صورت رسمی منتشر شود.

ممنوعیت های جدید در فیس بوک

یکی از خبرهایی که در یک سال گذشته درباره فیس بوک بسیار پر رنگ و مشخص بوده است، اعمال ممنوعیت های جدید این شبکه اجتماعی برای برخی مواردی است که اتفاقاً بعضی از آنها حتی بسیار پرطرفدار بوده و جذابیت های زیادی هم برای کاربران داشته اند. همین تابستان گذشته بود که خبرهایی درباره دزدیده شدن میلیاردها داده و اطلاعات مربوط به کاربران در فیس بوک منتشر شد و سر و صدای زیادی در رسانه ها نمود. هر چند مارک زاکربرگ در مصاحبه ای اعلام کرد که این یک پروژه هنری بوده است. اما همچنان این ترفند را از سیستم عامل  خود حذف نکرد که تعجب همگان را برانگیخت. از آن گذشته فیس بوک اعلام کرد این روش هیچ تضادی با خط مشی های این شرکت ندارد.

 

 

اما در ماه های گذشته فیس بوک شروع به ممنوعیت برخی از این ترفندها در این شبکه اجتماعی کرده است. ترفندهای تغییر چهره و تبدیل چهره به افراد مسن، تغییر جنسیت در اسنپ چت و مواردی از این قبیل که اتفاقاً خیلی هم طرفدار داشته اند، به مرور ممنوع شده و فیس بوک اجازه استفاده از آنها را ممنوع نموده است.

امکان سوء استفاده از این روش ها زیاد بوده و از این رو فیس بوک تصمیم گرفته است تا دیگر از چنین ابزارهایی در چت های خود بهره نبرده و کاربران را به سمت چت های اصولی تر و صحیح تر هدایت نماید. از این رو اعلام کرد که ترفندهای گمراه کننده این شبکه که به کمک هوش مصنوعی و ماشین لی ارنینگ طراحی کرده است از پلتفرم خود حذف خواهد کرد.

مراقب خود در شبکه های اجتماعی باشیم.

 فارغ از همه شایعات و محتویات مبنی بر امکان دزدیده شدن اطلاعات خصوصی در شبکه های اجتماعی، کاربران باید بیش از این ها مراقب خود و اطلاعات خود در شبکه های مجازی و اجتماعی باشند. اگر حتی یک بار این اتفاق افتاده که اطلاعات خصوصی فردی در این شبکه ها به سرقت رفته و پخش شده است، پس بار دیگر این امکان وجود خواهد داشت. از این رو رعایت احتیاط هایی برای عدم ارسال برخی اطلاعات مهم در این شبکه ها کاملاً ضروری به نظر می رسد.

روز به روز با پیشرفت تکنولوژی های مفید، ترفندها و تکنولوژی های غیر قانونی و مضر نیز در حال رشد و تکامل هستند. هر ابتکار امنیتی که در دنیای اینترنت و شبکه های اجتماعی پدیدار می شود، روشی نیز برای عبور از این فیلترها ابداع شده و سریعا افرادی که در این عرصه فعال هستند، سراغ تین ترفندها و روش ها می روند.

انتقال اطلاعات بانکی در شبکه های اجتماعی ممنوع است.

بسیاری از کاربران همیشه تصور می کنند که هیچ وقت اطلاعات مهمی از آنها وجود ندارد تا لو رفتن آن آسیب بزرگی برای خودشان باشد. از این رو بدون رعایت هیچ کدام از پروتکل های احتیاطی اقدام به رد و بدل کردن اطلاعات کاملاً سری و مخفیانه خود در این شبکه ها می کنند. یکی از این اطلاعات مهم مشخصات کارت ها و حساب های بانکی و ارزی این افراد است.

این رویه می تواند در دراز مدت و دقیقاً در زمانی که هیچ تصوری بابت آن ندارید، می تواند تبدیل به یک بمب خطری بزرگ برای آنها شود. عدم امکان رسیدگی و شکایت از چنین مواردی دردسرهای ناشی از آن را چندین برابر نیز کرده است. برای انتقال اطلاعات بانکی از شبکه های اجتماعی دقت داشته باشید که حتماً از روش های امن استفاده نموده و اطلاعات مهم را با پوشش هایی خاص انتقال دهید. مخفی کردن برخی اطلاعات مهم در این مشخصات یکی از این روش ها است.

حتی کاربران این شبکه ها در کشورهای توسعه یافته و اقتصادی نیز از این رفتار خودداری کرده و آن را از عادات خود حذف کرده اند. از این رو فرهنگ سازی چنین رفتاری برای کاربران ایرانی هم از اهمیت بالایی برخوردار است. هر چند تذکرهای زیادی را در این باره از شوی مسئولین مربوطه شاهد هستیم، اما هنوز هم بی خبر از رسانه ها، این چنین رفتارهایی توسط کاربران ایرانی رواج داشته و نتیجه منفی آنها نیز در اجتماع ما در حال جریان است.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
خروج از نسخه موبایل