موبایل سلام

اخبار تکنولوژی – شارژ تلفن همراه با استفاده از امواج رادیویی

انتقال برق بی سیم با امواج رادیویی و شارژ تلفن همراه

در ادامه خبرهای دنیای تکنولوژی در این هفته مجله خبری موبایل سلام یک خبر جنجالی را در مورد شارژ بی سیم موبایل های هوشمند توسط امواج رادیویی را بررسی می نماید. شنیدن خبرهایی از این دست در چند ماه گذشته دیگر عادی شده و هر کدام از برندهای تولید کننده اسمارت فون های فناوری های پیشرفته ای را در این زمینه ارائه داده اند.

اخبار زیادی درباره شارژ بی سیم تلفن های همراه از طریق فناوری های مختلف منتشر شده است که هر کدام از این فناوری ها مزیت ها و نقطه ضعف های مربوط به خود را دارند. اما این بار می خواهیم درباره یک فناوری بسیار به روز که احتمالاً می تواند در آینده نسل جدید شارژهای اسمارت فون های هوشمند را در اختیار داشته باشد، صحبت کنیم. انتقال انرژی برق بدون هیچ اتصالی اعم از سیم یا بلوتوث، تنها با استفاده از امواج رادیویی که بسیار سریع و بی خطر هم است.

شارژ تلفن همراه با امواج رادیویی

منظور ما از شارژ تلفن همراه با امواج رادیویی دقیقاً شارژ این اسمارت فون ها بدون هیچ سیم ، هیچ کابل شارژ و هر وسیله اضافی دیگر است . برخلاف تمام مواردی که تاکنون از چنین فناوری هایی سراغ داریم ، که همگی گران قیمت بوده و قابلیت تجاری شدن کمتر برای آنها قابل تصور بوده است ، می تواند با ترفندهای تبدیل به یک فناوری ارزان و تجاری شود. این ادعایی است که انستیتوی فناوری کالیفرنیا آن را بیان نموده است.

به گزارش مرکز آنلاین تعمیرات موبایل شرکت موبایل سلام و به نقل از انستیتو فناوری کالیفرنیا شرکتی با نام گورو یک سیستم شارژ بی سیم تولید نموده است که تنها با استفاده از امواج رادیویی آن هم با فرکانس بالا و یک موج خاص تحت شبکه های 5G ایالت متحده آمریکا ، می تواند انرژی برق را انتقال دهد.

این شرکت همچنین قرار است در هفته آینده در همایش بین‌المللی تکنولوژی های به روز در آغاز سال 2020 در CES، سه نمونه اولیه از این فناوری را به معرض نمایش بگذارد. آنها در حال حاضر این روش انتقال انرژی را برای سه نوع محصول مختلف ارائه نموده اند. البته آنها مرکز تولید لوازم الکترونیکی نبوده و به همین دلیل این نمونه ها را با مشارکت با یک شرکت تولید کننده این لوازم به معرض نمایش خواهد گذاشت.

 

شارژ تلفن همراه با استفاده از امواج رادیویی

 

ابعاد دستگاه شارژ بی سیم تولید شده توسط این شرکت به اندازه یک کاشی است که بر روی میز قرار گرفته و یک رباط هم وظیفه حمل آن را به عهده دارد. با حرکت این دستگاه  و قرار گرفتن لوازم الکترونیکی مختلف اعم از اسباب بازی های هوشمند، دوربین ها، حسگرها و وسایل برقی مختلف  در محدوده امواج این، امکان شارژ آنها از طریق بی سیم و با امواج رادیویی امکان پذیر خواهد شد.

تاریخچه انتقال انرژی برق بدون سیم

برخلاف بسیاری از کاربران و طرفداران موبایل های هوشمند علی الخصوص متخصصین تعمیرات اپل و سامسونگ که تصور می نمایند، ایده اولیه فناوری های شارژ بی سیم به سال های جدید برمی گردد، اما این  ایده ابتدا در سال های دور توسط نیکولا تسلا بیان شده بود. تسلا عقیده داشت که می تواند انرژی برق را بدون سیم انتقال دهد. وی تلاش زیادی هم برای این امر انجام داد اما تکنولوژی های آن زمان امکان تنظیم قدرت جریان برق را در زمان انتقال فراهم نکردند. اتفاقی که اکنون در قرن حاضر فعالان این عرصه به آن دست یافته اند.

تنها برتری که متخصصین امروز نسبت به تسلا دارند این است که در حال حاضر امکان انتقال نیروی برق به صورت کنترل شده و ایمن وجود دارد.

این فرضیه را بیان کردیم که عرض کنیم تئوری انتقال جریان برق آن هم بدون هیچ سیمی سابقه ای بیش از یک قرن داشته و در سال های اخیر این تئوری ها توسط دانشمندان به اثبات رسیده است. در حال حاضر می توانیم به راحتی ادعا کنیم که فناوری انتقال جریان برق با استفاده از امواج رادیویی واقعاً کار می کند.

البته این تکنولوژی مدتی است که برای شارژ برخی از اسباب بازی های مدرن به کار گرفته شده و در حال ارائه خدمات به برخی کاربران می باشد.

پیچیدگی های فناوری انتقال برق بی سیم و از طریق امواج رادیویی

برخلاف تصور بسیاری که خیال می کنند توسعه چنین فناوری هایی در سال 2020 میلادی و با وجود تکنولوژی های بسیار پیشرفته امروز کاری بس ساده و راحت است، اما این فناوری پیچیدگی های زیادی با خود به همراه دارد.

 

 

بهتر است بدانید که در همین یک دهه گذشته ابتدا شرکتی برند با نام uBeam که مقر آن در نیویورک است، در راه اندازی این فناوری به مشکلات بسیار زیادی برخورد نمود و سر آخر نتوانست یک محصول توسعه یافته برای انتقال جریان برق با امواج رادیویی را به CES 2020 برساند. قبل از آنها هم اپل در سال گذشته تلاش های زیادی برای رسیدن به این مهم از خود نشان داده و مدارکی برای ثبت اختراع این فناوری نیز ارائه کرده بود که هنوز آنها هم به درک درستی از آن نرسیده اند.

البته شرکت های دیگری هم قرار است در اوایل ژانویه 2020 در CES فناوری های مشابهی را ارائه نمایند که هنوز هیچ رونمایی از آنها نشده است و همه منتظر دیدن اختراعات آنها خواهیم بود.

اما چرا اختراع شرکت گورو؟

اما چرا ما در موبایل سلام به بررسی اختراع شرکت گورو پرداخته ایم و سایر ثبت اختراعات معرفی شده برای CES 2020 را بررسی ننموده ایم؟ موضوع از این قرار است که ثبت اختراع این شرکت کمی با بقیه فرق داشته و دارای دو مزیت بسیار بزرگ است.

مزیت اول انتقال جریان برق از طریق امواج رادیویی به ثبت رسیده توسط شرکت گورو با امواج رادیویی با فرکانس بالا می باشد که می تواند دقت بسیار بالا و بی نظیری را ارائه نماید. از طرف دیگر گورو اعلام کرده است که شارژر تولید شده آنها می تواند هر وسیله برقی که نیاز به شارژ دارد را شناسایی نموده و خودکار یک موج رادیوی حاوی جریان برق را برای آن ارسال نماید. قدرت این انتقال نسبت به امواج رادیویی با فرکانس پایین بسیار دقیق تر و قدرتمندتر است.

اما نوآوری اصلی که گورو اعلام کرده برای اولین بار آن را ارائه می نماید، فناوری موسوم به  Smart RF Lensing می باشد که می تواند تعداد پرتوها و جهت آنها را به صورت دقیق کنترل نماید. این فناوری با همکاری شرکت CalTech و دانشگاه پرینستون توسعه یافته است و بنیان‌گذار اصلی آن فردی به نام علی حاجی میری است.

فناوری هوشمند RF به شارژهای تولید شده شرکت گورو این اجازه را می دهد تا همزمان به چندین گیرنده انرژی حتی گیرنده های بسیار ریز متصل شده و انرژی برق را به آنها انتقال دهد. این شارژ همان طور که بیان کردیم به قدری کوچک است که می توان آن را روی میز قرار داده و یا حتی به دیوار متصل نمود.

تأثیر ایجاد فناوری های انتقال جریان برق با امواج رادیویی روی پیشرفت اسمارت فون ها

یکی از نقطه ضعف های بزرگی که در اسمارت فون های امروزی شاهد آن هستیم، وجود باتری هایی است که دیر یا زود کیفیت خود را از دست داده و نمی توانند کارایی لازم را برای کاربر داشته باشند. قیمت بالای تعویض باتری اپل و یا سامسونگ هم باعث شده تا کاربران خیلی راغب به این تعویض نبوده و تا آخرین لحظه از باتری اسمارت فون خود استفاده می نمایند.

در این میان اختراع چنین تکنولوژی هایی که اپل در سال های اخیر به شدت دنبال آن بوده است می تواند انقلابی بزرگ در باتری ها و حتی خود این اسمارت فون ها باشد. البته در سال های اخیر شاهد توسعه یافتن شارژرهایی بدون نیاز به سیم و تنها با قرار گرفتن خود اسمارت فون روی آنها بوده ایم و خود این تکنولوژی ها نوید توسعه فناوری های شارژ بی سیم و با امواج رادیویی را در آینده نزدیک می دهد.

توسعه و تجاری شدن تکنولوژی شارژ بی سیم و با استفاده از امواج رادیویی می توند ساعت ها معطلی برای شارژ گوشی را از کاربران کاسته و وقت زیادی را در طول روز در اختیار آنها قرار دهد. البته تا رسیدن چنین فناوری هایی به دست همه کاربران نیاز به زمان زیادی می باشد.

 

 

همین اختراع شرکت گورو برای رساندن شارژ دستگاه های برقی به میزان متناسبی و در زمان کوتاه بستگی به اندازه گیرنده و میزان شارژ لازم برای آن داشته و این ها نقطه ضعف هایی است که پژوهشگران می توانند در آینده روی آنها تحقیق بیشتری نموده و نمونه های بهتری را در این زمینه ارائه دهند. قدرت این فناوری در مسافت های طولانی به شدت کاهش می یابد و برای ایجاد شارژرهای برای مسافت های طولانی نیاز به تولید قطعات بسیار بزرگ و با هزینه زیاد است.

البته بیشتری فضای اشغال شده در این شارژرها باتری آنها است. زیرا خود این دستگاه ها باید توانایی ذخیره شارژ زیادی را در زمان طولانی داشته باشند تا بتوانند به عنوان یک شارژر کارآمد برای شما عمل نمایند.

دنیای آینده تکنولوزی های موبایل های هوشمند با چنین ابزارهایی می تواند بسیار شگفت انگیزتر و جذاب تر از حال باشد. سرعت بالای پیشرفت در این عرصه این نوید را می دهد که زمان زیادی برای همه گیر شدن چنین شارژرهایی باقی نمانده است و این زمان باید کمتر از یک دهه باشد.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
خروج از نسخه موبایل